Legfrissebb hírek

(a korábbi hírekért kattintson ide)

RSS hírszolgáltatás  (mi az RSS?)
 
Év végi nyitva tartás
2017. december 15., péntek
Idén az utolsó nyitvatartási napunk 2017. december 22., péntek. Nyitás az új évben, 2017. január 2-án. A két ünnep között irodánk leltár miatt zárva tart. A 2017. december 28-án, 15 óráig feladott webáruházas megrendeléseket feldolgozzuk és a kiszállítással kért csomagokat 2017. december 29-én kézbesíti a GLS futárszolgálat.
 

Minden partnerünknek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk!


» részletek
 
 
Űrkutatási célokra minősített mikrokontroller
2017. december 18., hétfő
A Microchip bejelentette az új, űrkutatási célokra minősített, sugárzás ellenálló és nagy megbízhatóságú eszközét. Az ATmegaS64M1, a Microchip második 8 bites megaAVR mikrovezérlője, amely a COTS-sugárzás-toleránsnak nevezett fejlesztési megközelítést alkalmazza.

» részletek
 
 
TimeFlash2 Oscillator Programming Kit, 6 programozó adapterrel és 6x10 db minta oszcillátorral raktáron
2017. december 14., csütörtök
A Microchip MEMS technológiájú, DSC6000-es oszcillátor családja ötvözi az iparágvezető, ultra-alacsony fogyasztású alkatrészt a rendkívüli frekvencia stabilitással (a kilohertzestől a megahertzes nagyságrendű frekvenciákra), mindezt az ipar legkisebb tokozásában. A vásárlók a frekvencia, feszültség és frekvenciastabilitás (PPM) szinte minden kombinációjában rendelhetnek eszközöket az ipari szabványok szerinti méretekben, de a raktárunkba érkezett TimeFlash2 Oscillator Programming Kit segítségével önállóan is egyedi frekvenciára programozhatják a Microchip programozható MEMS oszcillátorait.

» részletek
 
 
Év végi készlet kisöprés (Parallax, MikroElektronika)
2017. december 14., csütörtök
Mikroelektronika és Parallax termékek 50 % kedvezménnyel a raktárkészlet erejéig. A webáruházban feltüntetett ár már tartalmazza a kedvezményt.

» részletek
 
 
Clicker 2 for PIC32MZ - kompakt fejlesztőeszköz 32 bites PIC32MZ mikrovezérlővel
2017. december 13., szerda
A napokban bejelentett PIC32MZ clicker fejlesztőpanel után, a mikroElektronika elkészítette az eszköz nagy testvérét, a Clicker 2 for PIC32MZ panelt. A Clicker 2 for PIC32MZ tartalmaz egy 32 bites, PIC32MZ2048EFH100 (252 MHz, 2 MB Live-Update Flash és 512 KB SRAM) mikrovezérlőt bootloader programmal és két MikroBUS csatlakozót, mely a click modulokkal történő bővítését teszi lehetővé. A költséghatékony eszköz számos mikrokontrolleres alkalmazás gyors fejlesztését segíti elő.  

» részletek
 
 
Parallax gázérzékelők raktáron
2017. december 12., kedd
A Parallax gázérzékelői különböző gázok, szén-monoxid, LPG, metán és alkoholok határkoncentráció alatti jelzésére alkalmasak. Könnyen csatlakoztathatók a Gas Sensor Board panelhez, és két I/O lábon keresztül bármely mikrovezérlőhöz.

» részletek
 
 
Az új ATECC608A és az új SDP Program biztosítja a védelmi megoldások tervezéséhez szükséges alkatrészeket és partnereket
2017. december 06., szerda
A távoli számítógépes támadásoktól a hamisított termékek létrehozásáig, a biztonsági fenyegetések széles körben elterjedtek és minden iparágra kihatnak. Ha végrehajtják ezeket a fenyegetéseket, jelentős veszteségeket jelenthetnek a cégeknek. Az ilyen fenyegetések elleni védelem érdekében a Microchip létrehozta az ATECC608A CryptoAuthentication eszközt, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy hardveralapú biztonságot adjanak alkalmazásukhoz.

» részletek
 
 
Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt: Scribbler 3 „csempés” programozású, rajzoló robotot
2017. december 06., szerda
A legújabb Scribbler 3 robot megtartva az elődje népszerű funkcióit, pár izgalmas újdonsággal bővült: Li-Po akkumulátor, mikro B USB csatlakozás a programozáshoz és az akku töltéshez, szabadon használható „hacker” port, Blocklyprop fejlesztői környezet, S3 GUI és Spin programozási opciók. Az új Scribbler 3  robot segítségével akár már 8 éves kortól, könnyebbé és egyszerűbbé válik a programozás világába vezető út.

» részletek
 
 
A legújabb egyvezetékes soros EEPROM lehetővé teszi a távoli azonosítást
2017. december 05., kedd
A Microchip bejelentette az egyvezetékes, 2 lábú, 1 Kbites, 2.7V-4.5V működési feszültség tartományú soros EEPROM eszközét. Az AT21CS11 ideális távoli elemek, például tárolókazetták vagy kábelek azonosítására és hitelesítésére, ahol az elektronikus alkatrészek helyigénye korlátozott.

» részletek
 
 
Kerlink SPN hálózatiszerver licenc az iFemtoCell átjáróhoz
2017. december 04., hétfő

Kerlink kisméretű LoRaWAN hálózatok számára az iFemtoCell átjáróba telepíthető SPN Small Private Network, hálózatiszerver förmvert (1.1.1) ajánlja. Az SPN Licenc segítségével a GW hálózati kiszolgálót is tartalmazó átjáróvá alakítható, ami ezután előfizetési díj nélkül használható.


» részletek
 
 
E-papír kijelző, kép megjelenítés, ahol alacsony fogyasztás szükséges
2017. december 01., péntek
Az e-papír legfontosabb előnye a hagyományos folyadék kristályos kijelzőkkel szemben, hogy csak a tartalom megváltoztatásához igényel elektromos energiát, plusz kontrasztos olvashatóságot és széles betekintést biztosít.

» részletek
 
 
Elkészítettük az SM1131 légnyomásszenzor illesztését a Micromite GPS LoRa Mote készülékhez
2017. november 30., csütörtök
A Micromite GPS LoRa Mote készülékünk legfrissebb, 3.77 verziószámú változatában már megtalálható és kipróbálható a Silicon Microstructures gyártó SM1131-es légnyomásmérő szenzorának az illesztőprogramja. Segítségével LoRa hálózaton keresztül olvasható ki, a készülékre I2C interfészen csatlakoztatott szenzorral mért légnyomás és hőmérséklet érték.

» részletek
 
 
Parallax Feedback 360°-os High Speed Servo raktáron
2017. november 30., csütörtök
A Parallax Feedback 360°-os High Speed Servo egy tokban ötvözi az enkódert, a hagyományos szervót, a folyamatos forgatású szervót és a nagy sebességű szervomotort. A beépített Hall effektus szenzor rendszerével lehetővé teszi a pontos digitális pozíció visszajelzést. Felhasználva a visszatérő jelet, bármilyen szögpozícióba tudja forgatni és tartani a motort, vagy akár 120 fordulat/perces folyamatosan meghajtásra is képes.

» részletek
 
 
USB Wizard - USB Hub mikroBUS foglalattal
2017. november 28., kedd
Az USB Wizard egy kiértékelő és demonstrációs platform, mely a Microchip USB4604 típusú, USB2.0-ás, 4 portos hub kontroller képességeit mutatja be. A fejlesztőpanel négy USB2.0-ás downstream porttal rendelkezik, egyedi teljesítményszabályozással és túláram-érzékeléssel. Az USB Wizard használható önálló USB hubként vagy mikroBUS foglalat interfésznek.

» részletek
 
 
PIC18 K83, új CAN buszos 8 bites mikrovezérlők magfüggetlen perifériákkal
2017. november 28., kedd
A Microchip a PIC18 termékcsaládját új 8 bites mikrovezérlő sorozattal bővíti, amelyek kombinálják a CAN busz kommunikációt a magfüggetlen perifériával (CIP). A K83 mikrovezérlők CAN-alapú rendszerekben történő használatának legfontosabb előnye, hogy a CIP-ek determinisztikus választ adnak a valós idejű eseményekre, lerövidítik a tervezési időt és könnyen konfigurálhatók az MPLAB Code Configurator (MCC) eszközön keresztül.

» részletek
 
 
Folyadékszint érzékelő szalag raktáron
2017. november 23., csütörtök
A raktárunkba érkezett, szalag kiszerelésű (315 mm) folyadékszint érzékelő megkönnyíti a folyadékok -folyadék vagy finom por- magasságának ellenőrzését egy tartályban. 

» részletek
 
 
Év végi Microchip akció
2017. november 23., csütörtök
A Microchip év végi akciójában kedvezményes áron kínálja számos fejlesztőeszközét, benne többek közt olyan népszerű termékeket, mint a Curiosity fejlesztőpanel, az Atmel Xplained fejlesztőpanelek, az Atmel In Circuit Emulator és az XC8, XC16 és XC32 fordítószoftverek.

» részletek
 
 
Aszinkron, 32V/3.6V integrált PFM/PWM vezérlésű boost regulator 2x2 mm-es tokban
2017. november 22., szerda
Az MCP1665 eszköz egy kompakt, nagy hatásfokú (92 %), fix frekvenciás (500 kHz), DC-DC Boost konverter. Főbb jellemzője a teljesítmény mellett a miniatűr mérete, mely mindösszesen 2x2 mm-es VQFN tok. További jellemzők: Bemenő feszültség tartomány: 2.9-5V Kimenő: max 32V. Kapcsoló áram: 3.6A. Az MCP1665 feszültségnövelő tápáramkör demonstrációs panelje már raktárunkból elérhető.

» részletek
 
 
TSL235R fény-frekvencia átalakító raktáron
2017. november 22., szerda
A TSL235R fény-frekvencia átalakító egy szilícium fotodiódát és egy áram-frekvencia átalakítót kombinál egyetlen monolitikus CMOS integrált áramkörön. Mivel TTL-kompatibilis, a kimenet lehetővé teszi a közvetlen interfészt egy mikrokontrollerhez vagy más logikai áramkörhöz.

» részletek
 
 
4 gombos távirányító és vevő kit készleten
2017. november 21., kedd
A távirányító és vevő kit segítségével vezeték nélkül vezérlést hozhatunk létre 15 méteres hatótávolságban. A távvezérlő és a vevőegység előre szinkronizált.
» részletek
 
 
Feszültségcsökkentő, kapcsolóüzemű tápáramkör 50V-os bemeneti feszültséggel
2017. november 20., hétfő
A Microchip új, MCP16331 Buck-kapcsolóüzemű tápáramköre magas bemeneti feszültségével és nagy, 96%-ot elérő hatásfokával hívja fel magára a figyelmet. A parányi SOT-23 tokozás ellenére 1000 mA kimeneti áramot képes szolgáltatni, külső kapcsolóelem nélkül. Az MCP16331 betervezését az MCP16331 click demonstrációs panel segíti.

» részletek
 
 
LoRaWAN Workshopot hirdetünk: december 15.
2017. november 17., péntek
A LoRaWAN hálózati technológia elsajátítására egynapos tanfolyamot indítunk. A tréningen résztvevők saját laptopjukon az általunk adott hálózati eszközök segítségével gyakorolják be a LoRaWAN alkalmazások fejlesztési lépéseit. A tanfolyami tematika innen tölthető le: http://www.chipcad.hu/letoltes/RTC/LoRaWAN_workshop.pdf

» részletek
 
 
A legkeresettebb gombelem a piacon, CR2032 újra raktáron
2017. november 17., péntek
Kiváló minőségű CR2032-es, Lithium mangán-dioxid, 3 voltos elem natúr illetve pont-hegesztett lábakkal raktáron. Jellemzők: 210 mAh, 3g,  20x3.2mm.

» részletek
 
 
Az Antenna Hungária év végéig országosan elérhetővé teszi IoT hálózatát
2017. november 16., csütörtök
Az Antenna Hungária ma bejelentette, hogy országos nyilvános LoRaWAN hálózatot épít.  A februári bejelentés után hamarosan  kiépítette a Budapestet és a Balatont lefedő hálózatát, majd a sikeres elindulás után megkezdte számos területen a technológia kipróbálását. A ma bejelentett hálózatbővítéssel 2017 végéig elérhetővé teszik az IoT hálózatukat a megyeszékhelyeken és több vidéki nagyváros területén.

» részletek
 
 
MicroWave click, mikrohullámú mozgásérzékelő raktáron
2017. november 15., szerda
A MicroWave click érzékeli a mozgást, köszönhetően a PD-V11 24.125 GHz-es, 180°-os mikrohullámú mozgásérzékelőnek. A MicroWave click a Doppler effektus használatával működik, nem igényli az optikai láthatóságot, a rádióhullámok számos objektumon át tudnak hatolni. Teljesítménye jobb, mint a piacon lévő érzékelőknek.

» részletek
 
 
MCP6411 1 MHz-es, általános célú műveleti erősítő integrált EMI védelemmel
2017. november 15., szerda
Az elektromágneses interferencia (EMI) hatása a legtöbb elektronikus eszközt érinti, többek közt a létfontosságú orvosi és repüléstechnikai eszközöket is. A Microchip legújabb EMI-védettséggel ellátott műveleti erősítő családja hatékonyabb a nagyfrekvenciás EMI elnyomásában, mint a hagyományos kivitelű. További jellemzők: alacsony offset, kis méretű tokozás, alacsony nyugalmi áram, alacsony működési feszültség.

» részletek
 
 
Micromite GPS LoRa MOTE C osztályú, multicast demó videó
2017. november 10., péntek
A Micromite GPS LoRa MOTE fejlesztőeszközről korábban részletesen írtunk. Most a C osztályú, multicast demó módjához készítettünk egy videót, melyben bemutatjuk, hogy a C osztályban használt RN2483A modul alkalmas csoportvezérlésre (multicast) a hálózati szerver, az alkalmazás irányából.

» részletek
 
 
SMI1131 barometrikus légnyomásmérő szenzor digitális kimenettel
2017. november 09., csütörtök
Raktárunkról elérhető a Silicon Microstructures legújabb SM1131-as típusú digitális kimenettel rendelkező barometrikus légnyomásmérő szenzora. Az alkatrész méréstartománya 60-tól 165 kPa-ig terjed +/-1kPa pontosság mellett, könnyen szerelhető SOIC-8 tokban elérhető.

» részletek
 
 
Ultra-alacsony fogyasztású ARM mikrokontroller IoT alkalmazásokhoz
2017. november 07., kedd
Az ultra-kis fogyasztású, ATSAML22 32-bites ARM Cortex-M0+ alapú mikrokontroller kiváló választás minden olyan feladatra, ahol feltétel a hatékony működés és a biztonság, az ultra alacsony áramfelvétel mellett. Felépítésének köszönhetően az aktív áramfelvétele leszorítható akár 39 μA/Mhz értékre is. A raktárunkba érkezett SAM L22 Xplained Pro Evaluation Kit egy könnyen használható felületet biztosít az ATSAML22 családdal történő ismerkedéshez, kísérletezéshez és prototípus készítéshez.

» részletek
 
 
Magyar nyelvű Propeller könyv
2017. november 07., kedd
Dr. Kónya László könyve a Parallax Propeller névre keresztelt mikrovezérlőjével, programozásával és fejlesztőrendszereivel ismerteti meg az olvasót. A könyv elején egy rövid elméleti összefoglaló található a mikrogépekkel most ismerkedők számára, majd a 8db 32 bites processzort tartalmazó Propeller architektúrájáról és működéséről esik szó.

» részletek