Legfrissebb hírek

(a korábbi hírekért kattintson ide)

RSS hírszolgáltatás  (mi az RSS?)
 
ChipCAD Szaknap 2017 május 23.
2017. április 21., péntek
Idén is megrendezzük a szokásos szakmai konferenciánkat, a ChipCAD Szaknapot. A Microchip egy évvel ezelőtt felvásárolta vele közel azonos méretű Atmel céget. Januárra megtörtént a két cég személyzetének és termékkínálatának az összeintegrálása. A ChipCAD februárban kezdte meg az Atmel termékek forgalmazását, az idei szaknapunk keretében a jelentősen megnövelt termékpalettát fogjuk bemutatni. Emellett a legmodernebb IoT technológiákat foglaljuk össze, azokat a vezetékes és vezeték nélküli megoldásokat, amikkel internet kapcsolatot és hálózati kiszolgálást tudunk biztosítani a beágyazott rendszerek távérzékelésére és távműködtetésére. (Ethernet, LoRaWAN, Bluetooth, WiFi és IQRF)
» részletek
 
 
RN2483A-I/RM103 LoRa modul raktáron
2017. április 25., kedd

A Microchip a népszerű RN2483-I/RM101 LoRa modult tovább fejlesztette, a kiváltótípus RN2483A-I/RM103. Az új modulok pontosabb működési frekvenciát és alacsonyabb sleep áramfelvételt garantálnak a korábbinál.
» részletek
 
 
Microchip fejlesztőeszköz akció
2017. április 19., szerda
Áprilisi akciónkban számos Microchip fejlesztőeszközt kedvezményes áron kínálunk. Az akciós listában olyan népszerű termékek, mint MPLAB ICD3, PICkit 3, Wi-Fi G demo board, Microstick...
» részletek
 
 
Globális fórumot indított a Nuvoton!
2017. április 18., kedd

A korán jelentkezők között értékes fejlesztőpanelt sorsolnak ki!


» részletek
 
 
Heti MPS akció - MP1542DK féláron április 22-ig!
2017. április 13., csütörtök
Az MP1542 sokoldalú step-up konvertert használhatjuk széles feszültség tartományban, 2.5V bemenő feszültségtől 22 V kimenő feszültségig. A sokszor keresett 5V-ból 12V előállítására akár 500 mA terhelhetőséggel képes. Meghajthatunk teljesítmény relét vagy kis DC motort, előállíthatjuk a TFT kijelző feszültségeit, akkumulátor feszültségből előállíthatjuk az 5V-ot stb.

» részletek
 
 
Új Microchip webes felület az erősítők és komparátorok kiválasztásához
2017. április 12., szerda
Próbálja ki a Microchip új műveleti erősítő és komparátor kiválasztó weboldalát! Az oldal ideális segítség fejlesztőknek, mert így könnyen megtalálhatóak a szükséges adatlapok, alkalmazási példák, fejlesztőeszközök, valamint kapcsolódó videók is elérhetőek.

» részletek
 
 
Lázmérés digitálisan a Fever click segítségével
2017. április 11., kedd
A Fever click modul lehetővé teszi az emberi test hőmérsékletének mérését 0.1°C pontossággal, 37°C - 39°C közötti tartományban. A MAX30205 humán test hőmérséklet érzékelővel szerelt click modul jellemzője a 3.3V tápfeszültség az I2C kommunikációs interfész és a 16 bites felbontás (0.00390625°C). Ideális megoldás fitnesz és orvostechnikai alkalmazásokban.

» részletek
 
 
A Kerlink megkezdte beltéri LoRaWAN átjáró gyártását: iFemtoCell
2017. április 10., hétfő
A ChipCAD LoRaWAN hálózatot használók 2016 februárja óta saját tapasztalatot szerezhettek a hálózatunkban alkalmazott kültéri Kerlink IoT állomások megbízható működéséről. Március közepén érkezett Magyarországra az első beltéri Kerlink átjáró, az iFemtoCell. A készülék a LoRaWAN hálózati funkciót a LoRa adatkoncentrátor rádiójának három Internet csatorna megbízható elérésén keresztül biztosítja: LAN, WiFi és opcionálisan 4G.

» részletek
 
 
PIC32MZ2048ECH144 mikrovezérlővel szerelt EasyPIC Fusion processzorkártya
2017. április 06., csütörtök
Jó hír az EasyPIC Fusion fejlesztőeszköz tulajdonosok és a PIC32MZ mikrovezérlő családdal ismerkedőknek. A mikroElektronika elkészítette legújabb PIC32MZ típussal szerelt processzorkártyáját. Az MCU panelra integrált 144 lábú PIC32MZ2048ECH144 a szükséges komponensekkel felszerelve érkezik, hogy gyors indulási megoldást adjon a kísérletezés elkezdéséhez.

» részletek
 
 
Piezo film rezgésérzékelő raktáron
2017. április 06., csütörtök
Piezo film érzékelő újra raktárunkban. A nagy megbízhatóságú, költséghatékony rezgésérzékelő, ideális gyorsulásmérő és dinamikus kapcsoló elem alkalmazásokban.

» részletek
 
 
Hexiwear, hordozható fejlesztőeszköz IoT alkalmazásokhoz
2017. április 05., szerda
A mikroElektronika legnépszerűbb terméke a Hexiwear, kényelmes karóraként viselhető, érzékelőkben gazdag fejlesztőeszköz. Mindamellett, hogy rendelkezik egy okosóra alapfunkcióival, egy kulcsrakész megoldás IoT alkalmazások fejlesztéséhez. ARM Cortex M4 processzormag, 3D gyorsulásmérő, 3D magnetométer, 3D giroszkóp, nyomásmérő szenzor, pulzusmérő, pára- és hőmérsékletmérő szenzorok, OLED kijelző, kapacitív érintőgombok, hogy csak pár jellemzőt említsünk.

» részletek
 
 
A legkeresettebb gombelem a piacon, CR2032 újra raktáron
2017. március 31., péntek
Kiváló minőségű CR2032-es, Lithium mangán-dioxid, 3 voltos elem natúr illetve pont-hegesztett lábakkal raktáron. Jellemzők: 210 mAh, 3g,  20x3.2mm. 

» részletek
 
 
Quectel megoldás a Narrow Band-IoT, az új M2M technológiára
2017. március 29., szerda
A jövő egyik M2M technológiája az NB-IoT (Narrow Band Internet of Things), mely a meglévő mobil frekvenciákat használja és korlátozott 10Mbit sebességgel, nagyon alacsony fogyasztású eszközök építését teszi lehetővé. A Quectel NB-IoT támogató modulja a BC95 típus. A modulra előjegyzést lehet feladni a mielőbbi fejlesztés megkezdéséhez.

» részletek
 
 
Xplained Nano fejlesztőpanel a kislábszámú ATtiny102/104 mikrovezérlő családra
2017. március 29., szerda
Az ATtiny Xplained Nano fejlesztőpanel egy miniatűr hardver platform az ATtiny102/ATtiny104 mikrokontroller család képességeinek egyszerű és gyors tesztelésére. A panel lehetővé teszi a mikrovezérlő összes I/O lábának elérését és a beágyazott programozónak köszönhetően az USB interfészen keresztüli programletöltést.

» részletek
 
 
Kettő az egyben: kábelvágó és csupaszító fogó
2017. március 28., kedd
Kemény, rozsdamentes acélból készült fogó, kiváló minőségű, ergonomikus kialakítású műanyag markolattal.
Vágás és csupaszítás egy pillanat alatt. Kapacitás: az 5" típussal 26-16 AWG, a 6" típussal 14-10 AWG. Videó: Klikk 

» részletek
 
 
BIG 7-SEG R click raktárunkban
2017. március 24., péntek
A 7 szegmenses kijelző soha nem öregszik. A mikroElektronika legújabb click modulja 1 nagy méretű, 7 szegmenses kijelzővel szerelve érkezik. Jellemzője az SPI interfész, piros színű LED, 1 inch digit magasság, és a 3.3V vagy 5V feszültségű tápellátás. Ideális megoldás visszaszámlálónak, 1 karakteres szám vagy eredmény kijelzéshez.

» részletek
 
 
BTLC1000, az ipar legkisebb fogyasztású Bluetooth modul családja a Microchiptől
2017. március 22., szerda
Az ATBTLC1000-MR110CA BLE modulok fogyasztása vételkor 4.2 mA, adáskor 3 mA, alvó üzemmódban az áramfelvételük nem éri el az 1,2 μA-t, ami megnövelt telep-élettartamot eredményez a jelenleg elérhető BLE modulokhoz képest. Méretei mindösszesen 12.7 X 20.15mm, így ideális megoldás helytakarékos alkalmazásokban is, mint például a hordozható készülékek vagy IoT rendszerek.

» részletek
 
 
Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt: Scribbler 3 „csempés” programozású, rajzoló robotot
2017. március 21., kedd
A legújabb Scribbler 3 robot megtartva az elődje népszerű funkcióit, pár izgalmas újdonsággal bővült: Li-Po akkumulátor, mikro B USB csatlakozás a programozáshoz és az akku töltéshez, szabadon használható „hacker” port, Blocklyprop fejlesztői környezet, S3 GUI és Spin programozási opciók. Az új Scribbler 3  robot segítségével akár már 8 éves kortól, könnyebbé és egyszerűbbé válik a programozás világába vezető út.

» részletek
 
 
Li-Ion, Li-Polymer akkumulátor töltő áramkör USB csatlakozóval
2017. március 20., hétfő
Nincs szükség további alkatrészre, csatlakoztassa a panelhez az akkumulátort és töltse fel közvetlenül USB porton keresztül. A panel a Microchip MCP73832 egycellás, Li-Ion, Li-Polymer töltés vezérlő áramkörével szerelt. Építse be alkalmazásába vagy használja végtermékként.

» részletek
 
 
Továbbfejlesztett Gigabit Ethernet hálózati eszközök a Microchiptől
2017. március 17., péntek
A Microchip a vezeték nélküli kommunikáció mellett a hagyományos vezetékes Ethernet területén is teljes megoldást kínál a fejlesztőknek szoftver és hardver támogatással. Az úgynevezett GigE csomag három továbbfejlesztett Gigabites Ethernet termékcsaládot foglal magába. Ide tartoznak a robusztus és megbízható GigE fizikai réteg interfészek (KSZ9031), az ipar első USB3.1 Gen1 szabványú GigE ethernet hidak (LAN7800/50/01) és az ipar első ultra-magas megbízhatóságú GigE ethernet kapcsolói (KSZ9897/9567/9477).

» részletek
 
 
2x16-os mini kijelző a rövid üzenetek megjelenítéséhez
2017. március 17., péntek
A kínálatunkba bekerült legújabb kijelző fehér karakterrel és kék háttér-világítással rendelkezik. Méretei mindösszesen 53.0x20.0x9.1 mm, súlya 37 gramm. Meghajtásához a külön megvásárolható LCD mini click modult ajánljuk. Jellemzője az MCP23S17 port bővítő és az MCP4161 digitális potenciométer, mindkettő a Microchiptől.

» részletek
 
 
Az új PIC16(L)F153xx család a Microchip költséghatékony mikrovezérlőinek a következő generációs evolúciója
2017. március 16., csütörtök
Jellemzőjük az intelligens analóg funkciók, a magfüggetlen perifériák, a többszörös kommunikációs interfész (2xEUSART, 2xI2C, 2xSPI) és az extrém alacsony fogyasztású technológia (50nA). Az eszköz ezen kívül magába foglalja a nagy pontosságú 32 MHz-es belső oszcillátort és olyan memória funkciókat, mint a bootloader barát írásvédelem (MAP) és az eszköz információs terület (DIA), mely az egyedi eszköz azonosító és a kalibrációs értékek biztonságos tárolását szolgálja.

» részletek
 
 
TouchKey 2 click, vízbiztos érintésérzékelővel
2017. március 14., kedd
Az érintőszenzorok megjelenésükkel viszonylag gyorsan alternatív kiváltójává váltak a hagyományos nyomógomboknak. A raktárunkba érkezett legújabb click modul célja, hogy bemutassa az ATtiny817 mikrokontroller és a kapacitív érintőképernyők illesztésének lehetőségét. Az új mikrovezérlő jellemzője a Peripheral Touch Controller (PTC) nedvesen is működőképes érintésérzékelő, mely lehetővé teszi a vízcseppek érzékelésének kizárását.

» részletek
 
 
4x4 mátrix fólia billentyűzet raktáron
2017. március 14., kedd
A 16 gombos billentyűzet lehetővé teszi a humán interfész komponenst a mikrokontrolleres projektekhez. A billentyűzet hajlékony, öntapadós hátulja segítségével szinte bármilyen felületre rögzíthető.

» részletek
 
 
Megjelent a PIC18F "K42" család, a továbbfejlesztett PIC18F "K22" magfüggetlen periférákkal
2017. március 13., hétfő
A korábbi, sikeres, 8 bites PIC18F „K22” család alapjaira építve, a Microchip bejelentette az új PIC18 „K42” családját mely magfüggetlen perifériákat is tartalmaz. A továbbfejlesztett „K42” tulajdonságoknak köszönhetően alkalmazások széles skálájához lehet ideális választás, mint érintésérzékelés, ipari vezérlés, járműipari és IoT.

» részletek
 
 
CEC1702, új 32 bites, ARM Cortex M4 alapú MCU, hardveres titkosító egységgel
2017. március 09., csütörtök
A Microchip új, CEC1702 típusú, 32 bites mikrovezérlője, beépített hardveres kriptográfiai egységgel és magas szintű adatvédelmi algoritmusok által nagyobb adatbiztonságot kínál. Az eszközzel való fejlesztést a mikroElektronika újonnan bejelentett fejlesztőeszközei is támogatják.

» részletek
 
 
50 click modul 50 nap alatt! Click modulok az MPLAB Code Configurator-ban
2017. március 09., csütörtök
Jó hír a Microchip fejlesztőkörnyezetet és a mikroElektronika click modulokat kedvelőknek! A Microchip a következő 50 napon keresztül 50 click panel szoftverkönyvtárát építi be a népszerű MPLAB® Code Configurator fejlesztőkörnyezetbe, elősegítve a könnyű és gyors elindulást a Microchip fejlesztőeszközeivel és a mikroElektronika click moduljaival.

» részletek
 
 
Kis méretű vibramotorok raktárunkban
2017. március 08., szerda
Vibramotorok, kapszula és korong kivitelben elérhetők raktárunkból. Kis méretű kialakításuk helytakarékos megoldást kínál. Alkalmazásuk lehetővé teszi az érintés visszajelzést a humán interfész kapcsolattal rendelkező eszközökben.

» részletek
 
 
Építse a jövőt az új tinyAVR mikrokontroller családdal
2017. március 07., kedd
A magfüggetlen perifériák (CIP) utóbbi pár évben végzett sikeres integrációját továbbvíve, most megjelent az első, ezt a technológiát támogató tinyAVR család is, mely négy új eszközt tartalmaz, az ATtiny817, ATtiny816, ATtiny814 és ATtiny417 típusokat. Ezek az új példányok minden szükséges tulajdonsággal rendelkeznek a termékfejlesztés segítéséhez: kis méret, alacsony lábszám, funkciógazdag perifériák és 4 KiB vagy 8 KiB Flash memória.

» részletek
 
 
Továbbfejlesztett dsPIC "GS" digitális jelvezérlő család a Microchiptől
2017. március 03., péntek
A dsPIC33EP “GS” család lehetővé teszi a még kifinomultabb, nem lineáris, prediktív és adaptív vezérlő algoritmusok használatát magasabb működési frekvencián. Az új mikrovezérlők további jellemzője a továbbfejlesztett analóg integráció, a Live update Flash támogatás, a nagyobb teljesítmény, a még alacsonyabb fogyasztás és az ipar legkisebb tokozása, 4x4 mm-es UQFN méretben. A dsPIC33EP128GS808, a család legújabb 80 lábú tagja, 128 KiB méretű dual-panel, live-update Flash programmemóriával és magfüggetlen perifériákkal már elérhető a ChipCAD webáruházban.

» részletek