Legfrissebb hírek

(a korábbi hírekért kattintson ide)

RSS hírszolgáltatás  (mi az RSS?)
 
BTLC1000, az ipar legkisebb fogyasztású Bluetooth modul családja a Microchiptől
2017. március 22., szerda
Az ATBTLC1000-MR110CA BLE modulok fogyasztása vételkor 4.2 mA, adáskor 3 mA, alvó üzemmódban az áramfelvételük nem éri el az 1,2 μA-t, ami megnövelt telep-élettartamot eredményez a jelenleg elérhető BLE modulokhoz képest. Méretei mindösszesen 12.7 X 20.15mm, így ideális megoldás helytakarékos alkalmazásokban is, mint például a hordozható készülékek vagy IoT rendszerek.

» részletek
 
 
Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt: Scribbler 3 „csempés” programozású, rajzoló robotot
2017. március 21., kedd
A legújabb Scribbler 3 robot megtartva az elődje népszerű funkcióit, pár izgalmas újdonsággal bővült: Li-Po akkumulátor, mikro B USB csatlakozás a programozáshoz és az akku töltéshez, szabadon használható „hacker” port, Blocklyprop fejlesztői környezet, S3 GUI és Spin programozási opciók. Az új Scribbler 3  robot segítségével akár már 8 éves kortól, könnyebbé és egyszerűbbé válik a programozás világába vezető út.

» részletek
 
 
Li-Ion, Li-Polymer akkumulátor töltő áramkör USB csatlakozóval
2017. március 20., hétfő
Nincs szükség további alkatrészre, csatlakoztassa a panelhez az akkumulátort és töltse fel közvetlenül USB porton keresztül. A panel a Microchip MCP73832 egycellás, Li-Ion, Li-Polymer töltés vezérlő áramkörével szerelt. Építse be alkalmazásába vagy használja végtermékként.

» részletek
 
 
Továbbfejlesztett Gigabit Ethernet hálózati eszközök a Microchiptől
2017. március 17., péntek
A Microchip a vezeték nélküli kommunikáció mellett a hagyományos vezetékes Ethernet területén is teljes megoldást kínál a fejlesztőknek szoftver és hardver támogatással. Az úgynevezett GigE csomag három továbbfejlesztett Gigabites Ethernet termékcsaládot foglal magába. Ide tartoznak a robusztus és megbízható GigE fizikai réteg interfészek (KSZ9031), az ipar első USB3.1 Gen1 szabványú GigE ethernet hidak (LAN7800/50/01) és az ipar első ultra-magas megbízhatóságú GigE ethernet kapcsolói (KSZ9897/9567/9477).

» részletek
 
 
2x16-os mini kijelző a rövid üzenetek megjelenítéséhez
2017. március 17., péntek
A kínálatunkba bekerült legújabb kijelző fehér karakterrel és kék háttér-világítással rendelkezik. Méretei mindösszesen 53.0x20.0x9.1 mm, súlya 37 gramm. Meghajtásához a külön megvásárolható LCD mini click modult ajánljuk. Jellemzője az MCP23S17 port bővítő és az MCP4161 digitális potenciométer, mindkettő a Microchiptől.

» részletek
 
 
Az új PIC16(L)F153xx család a Microchip költséghatékony mikrovezérlőinek a következő generációs evolúciója
2017. március 16., csütörtök
Jellemzőjük az intelligens analóg funkciók, a magfüggetlen perifériák, a többszörös kommunikációs interfész (2xEUSART, 2xI2C, 2xSPI) és az extrém alacsony fogyasztású technológia (50nA). Az eszköz ezen kívül magába foglalja a nagy pontosságú 32 MHz-es belső oszcillátort és olyan memória funkciókat, mint a bootloader barát írásvédelem (MAP) és az eszköz információs terület (DIA), mely az egyedi eszköz azonosító és a kalibrációs értékek biztonságos tárolását szolgálja.

» részletek
 
 
TouchKey 2 click, vízbiztos érintésérzékelővel
2017. március 14., kedd
Az érintőszenzorok megjelenésükkel viszonylag gyorsan alternatív kiváltójává váltak a hagyományos nyomógomboknak. A raktárunkba érkezett legújabb click modul célja, hogy bemutassa az ATtiny817 mikrokontroller és a kapacitív érintőképernyők illesztésének lehetőségét. Az új mikrovezérlő jellemzője a Peripheral Touch Controller (PTC) nedvesen is működőképes érintésérzékelő, mely lehetővé teszi a vízcseppek érzékelésének kizárását.

» részletek
 
 
4x4 mátrix fólia billentyűzet raktáron
2017. március 14., kedd
A 16 gombos billentyűzet lehetővé teszi a humán interfész komponenst a mikrokontrolleres projektekhez. A billentyűzet hajlékony, öntapadós hátulja segítségével szinte bármilyen felületre rögzíthető.

» részletek
 
 
Megjelent a PIC18F "K42" család, a továbbfejlesztett PIC18F "K22" magfüggetlen periférákkal
2017. március 13., hétfő
A korábbi, sikeres, 8 bites PIC18F „K22” család alapjaira építve, a Microchip bejelentette az új PIC18 „K42” családját mely magfüggetlen perifériákat is tartalmaz. A továbbfejlesztett „K42” tulajdonságoknak köszönhetően alkalmazások széles skálájához lehet ideális választás, mint érintésérzékelés, ipari vezérlés, járműipari és IoT.

» részletek
 
 
CEC1702, új 32 bites, ARM Cortex M4 alapú MCU, hardveres titkosító egységgel
2017. március 09., csütörtök
A Microchip új, CEC1702 típusú, 32 bites mikrovezérlője, beépített hardveres kriptográfiai egységgel és magas szintű adatvédelmi algoritmusok által nagyobb adatbiztonságot kínál. Az eszközzel való fejlesztést a mikroElektronika újonnan bejelentett fejlesztőeszközei is támogatják.

» részletek
 
 
50 click modul 50 nap alatt! Click modulok az MPLAB Code Configurator-ban
2017. március 09., csütörtök
Jó hír a Microchip fejlesztőkörnyezetet és a mikroElektronika click modulokat kedvelőknek! A Microchip a következő 50 napon keresztül 50 click panel szoftverkönyvtárát építi be a népszerű MPLAB® Code Configurator fejlesztőkörnyezetbe, elősegítve a könnyű és gyors elindulást a Microchip fejlesztőeszközeivel és a mikroElektronika click moduljaival.

» részletek
 
 
Kis méretű vibramotorok raktárunkban
2017. március 08., szerda
Vibramotorok, kapszula és korong kivitelben elérhetők raktárunkból. Kis méretű kialakításuk helytakarékos megoldást kínál. Alkalmazásuk lehetővé teszi az érintés visszajelzést a humán interfész kapcsolattal rendelkező eszközökben.

» részletek
 
 
Építse a jövőt az új tinyAVR mikrokontroller családdal
2017. március 07., kedd
A magfüggetlen perifériák (CIP) utóbbi pár évben végzett sikeres integrációját továbbvíve, most megjelent az első, ezt a technológiát támogató tinyAVR család is, mely négy új eszközt tartalmaz, az ATtiny817, ATtiny816, ATtiny814 és ATtiny417 típusokat. Ezek az új példányok minden szükséges tulajdonsággal rendelkeznek a termékfejlesztés segítéséhez: kis méret, alacsony lábszám, funkciógazdag perifériák és 4 KiB vagy 8 KiB Flash memória.

» részletek
 
 
Továbbfejlesztett dsPIC "GS" digitális jelvezérlő család a Microchiptől
2017. március 03., péntek
A dsPIC33EP “GS” család lehetővé teszi a még kifinomultabb, nem lineáris, prediktív és adaptív vezérlő algoritmusok használatát magasabb működési frekvencián. Az új mikrovezérlők további jellemzője a továbbfejlesztett analóg integráció, a Live update Flash támogatás, a nagyobb teljesítmény, a még alacsonyabb fogyasztás és az ipar legkisebb tokozása, 4x4 mm-es UQFN méretben. A dsPIC33EP128GS808, a család legújabb 80 lábú tagja, 128 KiB méretű dual-panel, live-update Flash programmemóriával és magfüggetlen perifériákkal már elérhető a ChipCAD webáruházban.

» részletek
 
 
Soros 100mW adóteljesítményű LoRa adó-vevő modul a HopeRF-től, raktárról
2017. március 01., szerda
A HM-TRLR-S soros UART kommunikációt támogató, alacsony fogyasztású, nagy teljesítményű adóvevő modul 433 és 868 MHz-re elérhető raktárunkból. A modul támogatja a LoRA/FSK/GFSK/OOK modulációs technikákat. Jellemző rá a kis méret, nagy kimeneti teljesítmény, nagy vevő érzékenység, nagy átviteli hatótávolság, továbbá, hogy a modul egyszerű soros vonalon keresztül, AT parancskészlettel konfigurálható és használható. A felhasználó egyszerű parancsokkal testre szabhatja az UART adat sebességét, a kimeneti teljesítményt, a rádiós adat sebességet, frekvenciasávot, modulációs módot és további rengeteg paramétert.

» részletek
 
 
Microchip fejlesztőeszköz akció
2017. február 28., kedd
Márciusi akciónkban számos Microchip fejlesztőeszközt kedvezményes áron kínálunk. Az akciós listában olyan népszerű termékek, mint MPLAB ICD3, PICkit 3, Wi-Fi G demo board, Microstick... Az akció 2017. április 1-ig érvényes.

» részletek
 
 
Szervomotorok a kínálatunkban
2017. február 27., hétfő
Kompakt impulzus-vezérelt szervomotorok raktárunkban. Kiválóan felhasználhatóak akár robotokhoz vagy modellépítéshez. 

» részletek
 
 
Az Antenna Hungária megkezdte LoRaWAN hálózatának a fejlesztését
2017. február 24., péntek
Az Antenna Hungaria február 22-én bejelentette, hogy megkezdte LoRaWAN hálózatának kiépítését Budapesten és a Balaton körzetében: Indul a NauBit SmartBoat szolgáltatása a balatoni hajósok számára

» részletek
 
 
8/16/32 bites mikrokontroller támogatás egy fejlesztői kártyán, X2C+ raktárunkról elérhető
2017. február 23., csütörtök
Az X2C+ egy költséghatékony fejlesztői kártya integrált Pickit on Board programozó/hibavadász támogatással. Ideális fejlesztőeszköz 8 bites (PIC16F1885x és PIC18F2xK40), dsPIC, 16bites (dsPIC33E, PIC24E) és 32 bites  (PIC32MX1, PIC32MM) 28 lábú SPDIP tokos alkatrészekhez.

» részletek
 
 
Csatlakoztassa eszközét az IoT-hez, kezdje a fejlesztést az Atmel megoldásával
2017. február 22., szerda
Illesszen könnyen a meglévő, vagy az új mikrokontrolleres alkalmazáshoz Wi-Fi kapcsolódási képességet az Atmel WINC1500 típusú, IEEE 802.11 b/g/ szabványú, IoT hálózati vezérlője segítségével. A WINC1500, UART-Wi-Fi, SPI-Wi-Fi kommunikációval és SmartConnect jellemzőivel egyszerű kapcsolódási lehetőséget nyújt bármilyen Atmel AVR vagy Atmel Smart mikrokontrollerhez. Az alkalmazásfejlesztéshez ajánljuk a raktárunkba érkezett ATWINC1500-XSTK kezdőkészletet és kiegészítőket.


» részletek
 
 
LoRa megoldás a HopeRF-től, raktárról elérhető az RFM95W-868-S2 modul
2017. február 22., szerda
Raktárunkról elérhető a LoRa modulációt is támogató RFM95W HopeRF modul. Az adó-vevő modul LoRa modulációt használva minimális fogyasztás mellett nagy vevőérzékenység és széles szórt spektrum használatával több kilométeres átviteli távolságot tesz lehetővé. A modulhoz PIC-es mintaprogram elérhető a gyártó honlapján.
» részletek
 
 
Atmel XMEGA-A3BU, fejlesztőeszköz az XMEGA családhoz
2017. február 21., kedd
A népszerű Atmel XMEGA mikrokontrollerekkel való alkalmazásfejlesztéshez ajánljuk a raktárunkba érkezett Atmel XMEGA-A3BU Xplained fejlesztőeszközt. A panel felépítését úgy tervezték, hogy lehetővé tegye az XMEGA család jellemzőinek könnyű megismerését, az alkalmazások fejlesztését és tesztelését.

» részletek
 
 
IoT alkohol teszter alkalmazás az Alcohol click modullal
2017. február 21., kedd
Francesco a hackster.io oldalon tette közzé, hogy készített egy IoT alkohol tesztert az Alcohol click modullal, mely kikalkulálja a véralkohol szintet egy lehelet mintából. A mintaprogram és a projekt leírás alapján az alkalmazást bárki utánépítheti. A szükséges Alcohol click pedig elérhető raktárunkból.

» részletek
 
 
Megjelent a legújabb MicroSolutions magazin (2017. márc. - ápr.)
2017. február 20., hétfő
A Microchip innovációs megoldásait tartalmazó szakmai magazinja már letölthető.

A címlapon: Maximum impact. Hozza ki a maximálisat termékéből, a Microchip széleskörű portfóliója, ingyenes vizuális tervező eszközei és szoftverkomponensei segítségével.

» részletek
 
 
AC Current click raktáron
2017. február 17., péntek
Az új AC current click modul lehetővé teszi a váltakozó áram egyszerű mérését (30 A-ig) a beágyazott rendszerben. A modul a Microchip MCP3201 12 bites felbontású Analóg-Digitál konverterét és az MCP607 COS műveleti erősítőjét használja.

» részletek
 
 
Atmel SAMB11, az ipar legalacsonyabb fogyasztású Bluetooth modulja integrált Cortex M0 MCU-val
2017. február 16., csütörtök
A Microchip, Atmel SAMB11 típusú ultra kis fogyasztású, Bluetooth 4.1 szabványt támogató rádiója nagyteljesítményű ARM Cortex-M0 maggal, valamint Flash memóriával rendelkezik. Nagyfokú integráltságának köszönhetően kevés külső alkatrészt igényel és helytakarékos, korszerű Bluetooth megoldást kínál. Kedvező energia fogyasztása biztosítja a hosszú telep-élettartamot. A raktárunkba érkezett ATSAMB11 Xplained Pro evaluation kit segítségével könnyen és gyorsan kipróbálhatjuk a Microchip, ATSAMB11 chipjén alapuló Bluetooth megoldását.

» részletek
 
 
EnOcean click modul raktáron
2017. február 16., csütörtök
A TCM310 adóvevővel szerelt EnOcean click modul, egy kétirányú gateway az EnOcean ráidós rendszerekhez. Az EnOcean technológia az egészen pici mechanikus és környezeti energiákat alakítja át használható elektromos energiává, és ezeket egészen alacsony energiafelhasználású eszközök hasznosítják. A technológia lényege, hogy az eszközök áramforrás, így karbantartás és kábelezés nélkül rádiójeleken kommunikálnak egymással.

» részletek
 
 
Atmel programozó és hibavadász készülékek raktáron
2017. február 13., hétfő
Raktárunkba érkeztek az Atmel mikrokontrollerek programfejlesztő készülékei. Az Atmel-ICE Full Kit valamennyi 32 bites AVR, AVR XMEGA, Cortex M alapú SAM, 8 bites tiny AVR illetve AVR típusokat támogatja és rendelkezik a JTAG, SWD, PDI, TPI, aWire, SPI illetve debugWIRE interfésszel.

» részletek
 
 
VOC gázérzékelővel szerelt click modul raktáron
2017. február 09., csütörtök
Magas érzékenységű VOC gázszenzorral szerelt Pollution click modul raktárunkból elérhető. Jellemzője, hogy képes a 0-50 ppm közötti illékony szerves gázok (lakkok, festékek, hígítók, tisztítószerek, ragasztók stb.) koncentrációjának mérésére, melyek hatása rövid vagy hosszú időtartam alatt változatos egészségi hatásokat váltanak ki szervezetünkben.

» részletek
 
 
90 fokos és egyenes PCB SMA élcsatlakozó raktárról
2017. február 09., csütörtök

SMA csatlakozós antennákhoz 90 fokos és PCB élcsatlakozó kedvező áron kínálatunkból elérhető. Látogasson el webáruházunkba és válassza ki az Önnek megfelelő típust!


» részletek